Lor Peynir

Daha çok börek, çörek ve tatlı gibi hamur işlerinde kullanabileceğiniz ayrıca zeytinyağı ve baharatla karıştırarak kahvaltılarda da tüketebileceğiniz sütün Güneşoğlu’nda zenginleşen bir lezzeti…

Lor peyniri, sütün işlem görmesinden sonra açığa çıkan peynir altı suyu ve yayıkaltı suyunun kaynatılarak pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünüdür. Peynir altı suyu kazanlara alınarak ısıtılır ve pıhtı oluşması sağlanır. Daha sonra oluşan bu pıhtı süzme bezlerine alınarak peynir altı suyu uzaklaştırılır. Bir gün süre ile süzülen peynir, tuz ilave edilerek ambalajlara doldurulur. Çoğunlukla olgunlaşmadan yenen yumuşak bir peynir türüdür. Yağ oranı düşük olması nedeniyle diyet peyniri olarak da tercih edilmektedir.

Besin Değeri
Yağsız Taze Lor Peyniri
Enerji Besin Öğeleri

(100 g da ortalama enerji ve besin öğeleri)
Enerji(kj/kcal) 368/87
Yağ (g) 1
-Doymuş Yağ (g) 0,6
Karbonhidrat (g) 4,5
-Şekerler (g) 4,5
Protein (g) 15
Tuz (g) 1,5

 

Az Yağlı Taze Lor Peyniri
Enerji Besin Öğeleri

(100 g da ortalama enerji ve besin öğeleri)
Enerji(kj/kcal) 454/108
Yağ (g) 4
-Doymuş Yağ (g) 2,6
Karbonhidrat (g) 3
-Şekerler (g) 3
Protein (g) 15
Tuz (g) 1,5
EDT
Yağlı Taze Lor Peyniri 6.000 g
Yağlı Taze Lor Peyniri 9.000 g
Yağlı Taze Lor Peyniri 17.000 g

Gününüze değer, öğününüze lezzet katın!