Yoğurt

Sağlıklı hayvanlardan sağılıp yabancı tat ve koku ile yoğurt bakterilerini engelleyici madde içermeden, en hijyenik şartlar ve soğutma koşulları sağlanarak özel araçlar ile +4 derecede ve en kısa sürede fabrikalarımıza gelen sütler, Güneşoğlu’nda doğal, katkısız ve hijyenik üretimle farklı bir lezzete ulaşır. Evaporatörlere alınan süt, burada koyulaştırılarak suyun sütten uzaklaştırılması sağlanır. Daha sonra süt yağının yüzeyde toplanmaması ve yoğurda eşit olarak dağılması için homojenizasyon işlemi uygulanır.
Isıtılarak pastörize edilen süt, yoğurt oluşumunu sağlayan bakterilerin faaliyeti için 43 ile 45 dereceye kadar soğutulur. Toplu halde aşılanarak mayalanan süt ambalajlanarak pıhtılaşması için inkübasyona bırakılır. Bu işlemin ardından 10 derecenin altına soğutulan yoğurt 4 derecelik depolarda 1 gün bekletildikten sonra satışa sunulur. Yoğurdun tüketilinceye kadar 2-3 hafta ömrü vardır.

Besin Değeri
Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt 
Enerji Besin Öğeleri

(100 g da ortalama enerji ve besin öğeleri)
Enerji (kj/kcal) 217/52
Yağ (g) 1,5
-Doymuş Yağ (g) 1
Karbonhidrat (g) 5,5
-Şekerler (g) 5,5
Protein (g) 4
Tuz (g) 0,1

 

Tam Yağlı Homojenize Yoğurt 
Enerji Besin Öğeleri

(100 g da ortalama enerji ve besin öğeleri)
Enerji(kj/kcal) 302/72
Yağ (g) 3,8
-Doymuş Yağ (g) 2,5
Karbonhidrat (g) 5,5
-Şekerler (g) 5,5
Protein (g) 4
Tuz (g) 0,1

 

 

Tam Yağlı Kaymaklı Yoğurt
Enerji Besin Öğeleri

(100 g da ortalama enerji ve besin öğeleri)
Enerji(kj/kcal) 448/107
Yağ (g) 5
-Doymuş Yağ (g) 3,2
Karbonhidrat (g) 10
-Şekerler (g) 10
Protein (g) 5,5
Tuz (g) 0,3

 

Tam Yağlı Süzme Yoğurt
Enerji Besin Öğeleri

(100 g da ortalama enerji ve besin öğeleri)
Enerji(kj/kcal) 551/132
Yağ (g) 8
-Doymuş Yağ (g) 5,2
Karbonhidrat (g) 6
-Şekerler (g) 6
Protein (g) 9
Tuz (g) 0,1
EDT
Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt 4.000g
Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt  9.000g
Tam Yağlı Homojenize Yoğurt 10.000g
Tam Yağlı Kaymaklı Yoğurt 4.500g
Süzme Yoğurt 5.000g
Süzme Yoğurt  10.000g
   

Gününüze değer, öğününüze lezzet katın!