GÜNEŞOĞLU KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKASI
Tüm çalışanlarımıza “kaliteli sağlıklı, güvenilir ve hijyenik ürün üretmek, daima aynı kaliteyi
ve güveni sağlamak” ilkesini benimseterek tüm kalite standartlarına ve yasal düzenlemelere
uyarak müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak en temel görevimizdir.
a) Ürün kalitesi ve güvenliği ile ilgili girdilerin spesifikasyonlara uygunluğunu sağlamak,
tedarik, üretim, depolama ve sevkiyat aşamaları dahil tüm süreçlerde fiziksel,
kimyasal, ve mikrobiyolojik riskleri önlemek ve kontrol altında tutmak,
b) Ürün güvenliğinin sağlanmasına dair gelişen ve değişen müşteri istekleri, yasal
gereklilikler ve firma hedefleri doğrultusunda sistematik düzenlemeler yapmak,
c) Teknolojik yeniliklerden uygun alt yapı ve çalışma ortamında ürün güvenliğini
arttıracak yönde yararlanmak,
d) Her zaman gıda güvenliği ilkelerine uygun, standart kalitede, lezzetli ürün üretmek
için, iletişim ve eğitimle çalışanlarımızın bilinçli katılımını sağlamak,
e) Süt ve süt ürünleri sektöründe her zaman aranan, müşterileri memnun eden ulusal ilk
beş marka arasında yer almak,
f) Aynı zamanda İslam fıkhına göre helal gıda kriterlerine uygun üretim yapmak,
g) İnsan sağlığı ve tüketici memnuniyeti göz önünde tutularak kurulan kalite ve gıda
güvenliği yönetim sisteminin uygunluğunu, gelişmesini ve sürekliliğini sağlamak
amacıyla prosedür ve talimatları uygulamak,
h) İş sağlığı ve Güvenliği kültürümüzü sürekli iyileştirerek, sürdürülebilir “Sıfır İş Kazası”
hedefine ulaşmak,
i) Enerjiyi ve doğal kaynakları verimli kullanmak,
j) Sütün toplanması, nakledilmesi depolanması, işlenmesi, sevk edilmesi, satılması
aşamalarında gıda, su, doğal kaynak, israfı ve kayıplarının azaltılması, çevreye
oluşturulan etkinin azaltılması, ürünlere katma değer sağlanması için çalışanlarımızı,
tedarikçilerimizi, müşterilerimizi bilinçlendirmek, verimliliği arttıran teknolojileri
kullanmak, besin zinciri içinde ürünler değer kaybına uğramadan bağışlar yapmak,
k) Her zaman temiz-sağlıklı ve güvenli ürünleri: bilgi ve tecrübelerimizi kullanarak, tüm
kaynaklarımızı seferber ederek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kirlilik yönünden
bulaşma olmamış gıdaları müşterilerimize garanti etmek,
l) Hataları azaltmak, israfı ortadan kaldırmak, üretkenliği artırmak için çalışanlarımızı
motive ederek liderlik göstermelerini teşvik etmek, her kes için hesap verilebilir şeffaf
bir yönetim sergileyerek sürdürülebilir sürekli iyileşmeler sağlamak taahhüdümüzdür.