YOĞURT TATLISI
  • Malzemeler :
    • 3 adet yumurta
    • 1 çay bardağı tozşeker
    • 3 çay bardağı GÜNEŞOĞLU yoğurt
    • 50 gr eritilmiş margarin
    • 3 çay bardağı un
    • 3 çay bardağı irmik
    • 2 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • hindistan cevizi
    • şerbet için;

    • 4 su bardağı toz şeker
    • 4,5 su bardağı su
    • yarım limon
  • Hazırlanışı :
    • şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın. kıvamına gelince şerbetin içinden limonu çıkarın. şerbeti soğutun.
      yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın.
      un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın. yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş
      dikdörtgen bir borcama hamuru boşaltın. önceden ısıtılmış 200C fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin.
      (son birkaç dakika 150C'de pişirebilirsiniz.) fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. şerbeti çekene kadar bekleyip hindistan
      cevizi ile süsleyin.