,
KAŞAR PEYNİRİ

Sevilerek tüketilen, yeterli ve dengeli beslenme düşünüldüğünde, önemi inkâr edilemeyecek kadar büyük olan, iyi bir kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi Güneşoğlu kaşar peyniri...

Güneşoğlu kaşar peyniri, kahvaltılarda kendi başına yenebildiği gibi sandviç veya tost içinde ya da rendelenerek makarna veya pidelerde lezzet vermek amacıyla kullanılan sütün dönüştüğü muhteşem lezzetlerden birisi…

Kaşar peyniri iyi bir kalsiyum kaynağıdır.

Gelişen teknoloji ile birlikte Güneşoğlu modern tesislerinde pastörize edilen inek sütü, mayalama sıcaklığına soğutulduktan sonra 60–80 dakikada pıhtılaşmasını sağlayacak şekilde peynir kültürü ve maya ile aşılanır. Bu süre sonunda oluşan pıhtı, peynir altı suyunun uzaklaşması için karıştırıcılar yardımıyla kırılarak fermantasyona bırakılır. Olgunlaşan teleme, tambur yardımıyla peynir altı suyundan ayrılır. Teknelere alınan fermantasyonunu tamamlamış teleme, iyi bir haşlama için özel makinelerde doğranır ve haşlama işlemine tabi tutulur. İstenilen gramajlara ayarlanarak kalıplara konur ve bir gün süreyle dinlendirilir. Son teknoloji kullanılarak vakum ambalajlara konulan Güneşoğlu kaşar peynirleri soğuk depolarda muhafaza edilir.

Güneşoğlu Kaşar Peyniri Grupları