SİĞARA BÖREĞİ
  • Malzemeler :
    • 2 tane yufka
    • 1/2 kilo ıspanak
    • 1 büyük soğan
    • Yeteri kadar tuz, karabiber
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı GÜNEŞOĞLU kaşar peyniri
    • 1 tane yumurta
    • Sosunun malzemesi 
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı peynir
    • 1 yumurta
    • 2 su bardağı süt
  • Hazırlanışı :
    • Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün, piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun.
      Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün. Yufkaların üzerine ıspanak koymadan önce bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
      Ardından içine ıspanak serperek geniş tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.

      Sosunun hazırlanışı: 
      2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurun, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
      Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın. Böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir serpin.200 derecede
      25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.