PEYNİRLİ TATLI
  • Malzemeler :
    • 300 gr taze GÜNEŞOĞLU lor 
    • 5 çorbakaşığı tozşeker 
    • 100 gr kakao
    • 200 gr bisküvi
    • 50 gr şamfıstığı 
    • hindistan cevizi rendesi
    • 2-3 çorbakaşığı rom 
    • Karışık meyve şekerlemesi
    • süt
  • Hazırlanışı :
    • Taze lor (veya labne) peynirini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Kakaoyu katıp yeniden iyice
      karıştırın. Tozşekeri ilave edin. Bisküvileri toz haline gelinceye kadar dövüp karışıma katın.
      Karışıma, kıyılmış şamfıstıklarını ilave ettikten sonra biraz süt ve romla yumuşatın.
      Kalıbı fimle döşeyin. Hazırlanmış karışımı buzdolabında en az 2.5- 3 saat bekletin.
      Servis sırasında, servis tabağına kalıbı ters yüz edip, filmi çıkarın. Tatlının üzerini rendelenmiş hindistan
      cevizi ve karışık meyve şekerlemeleriyle süsleyin.