PEYNİRLİ MAYDANOZLU EKMEK
  • Malzemeler :
    • 3 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 200 gr. margarin
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Üzeri için:

    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 su bardağı GÜNEŞOĞLU kaşar peynir rendesi
  • Hazırlanışı :
    • Bir kapta unu,kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Margarini ilave edip iki avcunuzla ovuşturarak unu hamur
      haline getirin, yumurtayı çırpıp ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur kıvama geldiğinde merdaneyle
      2,5 cm. kalınlığında açın.
      Hamuru 1 cm. eninde 10 cm. uzunluğunda kesin. şerit halindeki hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp,
      üzerlerine kaşar peynir rendesini serpin.Fırın tepsisine dizdiğiniz hamurları önceden 175 derecede ısıtılmış fırında
      15 dk. kadar pişirin.