PEYNİRLİ KEK
  • Malzemeler :
    • 1 su bardağı GÜNEŞOĞLU yoğurt
    • 1/2 su pardağı sıvı yağ
    • 3 adet Yumurta (1 tanesinin sadece beyazı)
    • 1 kase GÜNEŞOĞLU beyaz peynir (elle ufalanmış)
    • 1/2 kase GÜNEŞOĞLU kaşar peyniri (rendelenmiş,
      kaşar peynir yoksa beyaz peynirin miktarı arttırılır)
    • İsteğe göre dereotu, maydonoz
    • Susam
    • Tuz (peynirler tuzlu değilse ilave edilebilir)
    • Yeterince un
  • Hazırlanışı :
    • Yumurtalar bir kasede çırpılır (bir tanesinin sarısı ayrılır). Üzerine yağ, peynirler, dereotu ilave edilir.
      Yeterince un koyulduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
      (tatlı kek hamurları kadar akıcı olmamalı)
      Yağlanmış bir tepsiye kaşık yardımıyla dökülür.
      Üzerine ayırdığımız yumurtanını sarısı ve susamlar dökülerek 180 derece fırında 30-35 dak. pişirilir.
      Kesmek için soğumasını bekleyin yoksa dağılır.