KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI
  • Malzemeler :
    • 1 su bardagi asurelik bugday, 
    • 1 çay bardagi nohut, 
    • 6 su bardagi su, 
    • 1 çorba ka sigi kuru nane, 
    • 4 su bardagi yogurt, 
    • tuz
  • Hazırlanışı :
    • Ön hazirlik olarak aksamdan nohutu islatin. Asurelik bugdayi da yikayip, bir tasim kaynatin. Suyunu süzerek bekletin.
      Ertesi sabah tencereye no hut ve bugdayi koyup suyunu ilave ederek kisik ateste pisirin. Pisen nohutla bugdayi
      sogumaya birakin. Ayri bir kapta yogurdu bir miktar sulandirin. Pisirdiginiz malzemeyi tuz ve kuru naneyi de ilave edip,
      son olarak yogurdu katin. Çorbayi, istediginiz koyulukta, soguk olarak servis yapin.