KAŞARLI BİFTEK
  • Malzemeler :
    • 1 kg biftek
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 4 adet patates, haşlanmış ve ezilmiş
    • 1,5-2 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 150gr GÜNEŞOĞLU kaşar peyniri
  • Hazırlanışı :
    • Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın.
      (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın.)
      Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.  
    • Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo
      ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın.
    • Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak
      yedirin. Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin.
      Püre eğer pütürlüyse blendırdan geçirin. (özellikle yumuşak bir püre olmalı, kek hamuru kıvamında)
      Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın.
    • 200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dak.)