HÜNKAR BEĞENDİ
  • Malzemeler :

    1. Beşamel sos malzemesi:

    • 3-4 patlıcan
    • 3 çorba kaşığı un
    • 4 çorba kaşığı GÜNEŞOĞLU tereyağı
    • 2 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2. Et malzemesi:

    • 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
    • 2 diş sarımsak,doğranmış
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
    • tuz
    • karabiber
  • Hazırlanışı :

    Sosun hazırlanması:

    • Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
    • Un ve tereyağını kavurun.
    • Sütü azar azar yedirin.
    • Tuzu ekleyin.
    • Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
    • Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.

    Etin hazırlanması:

    • Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
    • Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
    • Unu ekleyin.
    • Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
    • Etleri bir borcama koyun.

    Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.