CHEESECAKELİ BROWNİ
  • Malzemeler :
    • browni malzemeleri:
    • 180gr bitter çikolata
    • 1/2 su bardağı toz şeker
    • 1/4 su bardağı GÜNEŞOĞLU tereyağı 
    • 3 büyük yumurta, oda sıcaklığında
    • 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı filtre kahve (veya espresso)
    • 1/3 su bardağı un

    • cheesecake malzemeleri:

    • 1 paket krem peynir, oda sıcaklığında
    • 1/2 su bardağı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı GÜNEŞOĞLU tereyağı
    • 2 büyük yumurta, oda sıcaklığında
    • 3 yemek kaşığı çiğ krema veya tam yağlı süt
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1/3 su bardağı un
  • Hazırlanışı :

    browninin hazırlanması:

    fırını 160C'ye getirin. 22cmlik (9") kare kek kalıbına folyo serip yağlayın. çikolatayı uygun bir kaba koyup
    mikrodalga fırının yüksek ısısında 1 dakika bekletin. çikolatayı karıştırın. hala erimediyse fırında 15 saniye
    daha bekletin. şekeri ve yağı mikserde iyice karıştırın. yumurtaları teker teker ekleyin. her eklemeden
    sonra iyice özleşmelerini sağlayın. şekerli vanilini ve tuzu ilave edin.
    erimiş çikolata, kahve ve unu katıp karıştırın. kek kalıbına yayın.

    cheesecake'in hazırlanması: 
    krem peyniri, şekeri ve yağı mikserde iyice çırpın. yumurtaları, kremayı ve unu ekleyip karışana kadar çırpın.
    (daha fazla değil) vanilyayı ekleyip karışımı browninin üzerine yayın. tahta bir kaşıkla cheesecake'in browniye
    karışmasını sağlayın.  fırında 35-40 dakika kadar pişirin. fırın telinde soğutup, buzdolabında bir gece bekletin.