SÜRBENİ’Lİ POĞAÇA
  • Malzemeler :
    • 250 gr Sürbeni
    • 1 çay bardağı Güneşoğlu Yoğurt
    • 2 çorba kaşığı Güneşoğlu Tereyağı
    • 300 gr un
    • 1 yumurta
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 fincan zeytinyağı
    • 1 paket kabartma tozu
    • 30 gr çörek otu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • Hazırlanışı :
    • Yoğurt, yumurta, zeytinyağı ,tereyağı ve tuzu bir kabın içerisine koyun ve iyice karıştırın.
    • Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ilave ederek çok yumuşak bir hamur elde edin.
    • Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölün.
    • Hamur parçalarının içerisine süzme beyaz peynirli harcı koyarak kapatın.
    • Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

    Öneri: Arzu ederseniz poğaçaların içine koyduğunuz Sürbeni peynire 1 çorba kaşığı dolusu doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.

    Afiyet Olsun.