AYRANLI ÇORBA
  • Malzemeler :
    • 2 kase süzülmüş yoğurt
    • 1 yumurta
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 çay bardağı su
    • 1 yumruk büyüklüğünde kıyma
    • 1 tutam tuz
    • karabiber
    • 1,5-2lt su
    • 1,5 çay bardağı pirinç/şehriye
  • Hazırlanışı :
    • kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın. bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın.
      1,5-2 litre suyu kaynatın. köfteleri atıp 5 dakika kaynatın. ardından şehriyeleri ekleyin. çorbanın altını kapatıp ılıtın.
    • 2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın. çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla
      yoğurtlu harcı ılıtın.